09134434827
info@acoir.ir
کرج-بلوار تربیت مربی - تربیت 23 پلاک 208
با ما در ارتباط باشید
آکو

تبرید یا سرما (Refrigeration)

تبرید یا سرما (Refrigeration)

امروزه سیستم هاي تهویه و تبرید در زندگی انسان گسترش روز افزونی پیدا کرده است زیرا کاربردهاي بیشمار آن در نگهداري مواد غذایی و داروها همچنین استفاده موثر آن در بهره برداري بهتر از وسایل الکترونیکی و کامپیوتر ها و بالا بردن تولید کارخانجات و کارگاه هاي مونتاژ و بسیاري از تولیدات دیگر غیر قابل انکار است.

در این مطلب شما کاملاً با اصول تهویه و تبرید و شرح کامل آنها آشنا خواهید شد، همچنین ضمن آشنایی با واژه هاي اساسی تهویه، در مورد قطعات اصلی سیستم هاي تهویه و چگونگی کارکرد آنها مطالبی را خواهید آموخت، ضمناً این مطلب به شما می آموزد که تهویه و تبرید چه نقشی در صنعت و تاسیسات تجاري و بازرگانی دارد و براي چه مورد استفاده قرار می گیرد،

ضمناً اهمیت تعمیر و نگهداري سیستم هاي تهویه و تبرید شرح داده خواهد شد و نکات ایمنی مختلفی و نگهداري سیستم هاي تهویه و تبرید شرح داده خواهد شد و نکات ایمنی مختلفی که براي جلوگیري از سوانح مورد نیاز است، ر خواهید اموخت.+
منطقی است اگر چنانچه شما فکر کنید که این درس بایستی ابتدا با تعریف تهویه مطبوع آغاز گردد ،اما حقیقت این است که تهویه مطبوع یکی از کاربردهاي جدید تبرید است و اخیراً مورد توجه بیشتري قرار گرفته است پس اجازه دهید که با تعریف تبرید و سرما بحث را شروع کنیم.

تبرید یا سرما (Refrigeration)،مینی چیلر،چیلر

شماتیک سیکل تبرید در چیلر و مینی چیلر

تعریف تبرید یا سرما

 
به پردازش سرما تبرید گفته می شود، یعنی شرایط مساعد بوجود آوردن براي پایین آوردن دما یا حرارت یک فضا
یا ماده نسبت به اطراف آن. همچنین می توان به بیان ساده تر گفت که تبرید عمل جابجایی و انتقال گرما
است و براي بوجود آوردن تبرید دو روش اساسی جابجایی حرارت وجود دارد:
*انتقال گرما) به روش مستقیم و غیر مستقیم)

*تبخیر و تبرید
• انتقال گرما:

گرما از ماده گرم به ماده سرد حرکت می کند و وقتی که این عمل انجام گیرد ماده گرم سرد می گردد و ماده سرد گرم تر می شود و این عمل را به نام عمل انتقال گرما می خوانند بطور مثال وقتی یک تکه یخ را در داخل یک لیوان قرار می دهید تا آب خنک شود، این عمل انتقال سرما بطریق مستقیم است و با این عمل آب از طریق تماس مستقیم خنک تر گردیده است.
حالا اگر براي آزمایش یک قالب یخ را در جلوي یک پنکه قرار دهید و وزش پنکه را بسمت خود قرار دهید حس می کنید که قالب یخ کمک به خنک تر شدن بیشتر هوا می کند. اما شما چگونه خود را خنک می کنید؟ آیا با نشستن در مقابل مسیر خنک شدن هوا که توسط قالب یخ ایجاد شده، می توانید خودتان را خنک کنید، کاري مشابه این عمل را به نام انتقال گرما از طریق غیر مستقیم می خوانند .

تبخیر:
زمانی که یک مایعی مانند آب تبخیر می گردد. این تبخیر شدن مایع عمل جذب گرما را نشان می دهد. می توان از این اصل براي تبرید استفاده کرد .شما مطالب بیشتري را در مورد تبخیر خواهید آموخت. یک مثال بهتر براي عمل تبخیر و جذب گرما ، بدن شما است. هر گونه کاربرد تبرید براي ایجاد سرما از نتیجه عمل تبخیر و تبرید و انتقال گرما حاصل می شود و هر گاه تبریدي صورت گیرد ترکیب تبرید و انتقال گرما هر دو مشاهده می شود.

دلایلی براي تبرید:
ممکن است تبرید را براي یکی از سه دلیل اساسی زیر مورد استفاده قرار دهید. یک دلیل این است که می خواهید بعضی چیزها را سرد کنید مانند سرد کردن آب براي نوشیدن دلیل دوم این است که می خواهید اساس بعضی از اجسام را تغییر دهید مانند تغییر دادن آب به یخ، دلیل سوم این است که می خواهید شکل و اساس یک ماده را ثابت نگهدارید .
بطور مثال می خواهید از ذوب شدن یخ جلوگیري کنید و یا از فاسد شدن گوشت جلوگیري کنید، براي هر یک از سه موارد ذکر شده به درجه حرارت مناسبی نیاز می باشد.
بطور خلاصه تبرید عمل جابجایی گرما اسپره ایت. می خواهید گرما را توسط انتقال گرما جابجا کنید به طریق مستقیم یا به طریق غیر مستقیم و یا می توانید این جابجایی را توسط عمل تبخیر کردن انجام دهید.
نتیجه اینکه گرما را از ماده بخاطر یکی از سه دلایل زیر انتقال می دهیم.
1براي خنک کردن ماده .
2براي تغییر شکل دادن ماده .
3براي نگهداشتن ماده به حالت اصلی خود

داکت اسپلیت چیست؟

از داکت اسپلیت ها چه مواقعی و برای چه فضاهایی استفاده می شود؟

مبدل های پره ای؟؟

www.radcoir.ir

ممکن است تبرید را براي یکی از سه دلیل اساسی زیر مورد استفاده قرار دهید. یک دلیل این است که می خواهید بعضی چیزها را سرد کنید مانند سرد کردن آب براي نوشیدن دلیل دوم این است که می خواهید اساس بعضی از اجسام را تغییر دهید مانند تغییر دادن آب به یخ، دلیل سوم این است که می خواهید شکل و اساس یک ماده را ثابت نگهدارید بطور مثال می خواهید از ذوب شدن یخ جلوگیري کنید و یا از فاسد شدن گوشت جلوگیري کنید، براي هر یک از سه موارد ذکر شده به درجه حرارت مناسبی نیاز می باشد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه

*