09134434827
info@acoir.ir
کرج-بلوار تربیت مربی - تربیت 23 پلاک 208
با ما در ارتباط باشید
مینی چیلر،چیلر

مینی چیلر یا چیلر کوچک|چیلر تراکمی

مینی چیلر یا چیلر کوچک|چیلر تراکمی

مینی چیلریاچیلر کوچک

مینی چیلر یا چیلر کوچک (Mini chiller) همان طور که از نامش پیداست، چیلری کوچک با ظرفیت محدود (معمولاً کمتر از 15تن تبرید) می باشد. دستگاهی برای تولید آب سرد که اصلی ترین استفاده آن سرمایش ساختمان های مسکونی است. مینی چیلر در دسته چیلرهای تراکمی قرار می گیرد که بواسطه اهمیت راه اندازی و بهره برداری آسان از سیستم های HVAC، کندانسور مینی چیلرها به شکل هوا خنک طراحی و تولید می شود.

https://acoir.ir/wp-content/uploads/2021/09/mini-chiller-aco-450x459-1.jpg

مینی چیلر

آکو پیش از این به طور کامل چیلر و ساختار آن و همچنین نحوه عملکرد آن را توضیح داده است و می توانید با مطالعه آن مطالب، درک بهتری از کارکرد این چیلرهای کوچک داشته باشید. در ویدیو زیر خلاصه مطالب مینی چیلر توضیح داده شده است که می توانید آن را ببینید.

پیشنهاد مطالعه :
بررسی عملکرد و ساختار چیلر

بررسی فنی و عملکرد چیلر تراکمی

فهرست مطالب

نحوه عملکرد مینی چیلر

به مانند تمامی چیلرهای تراکمی، اساس کار این چیلرهای کوچک، سیکل تبرید تراکمی بخار (کارنو) می باشد. به این ترتیب که بخار مبرد بوسیله کمپرسور متراکم شده و فشار و دمای آن افزایش می یابد. سپس گرمای مبرد از طریق کندانسور به هوای محیط دفع شده تا تبدیل به مایع شود. مایع خروجی از کندانسور، با عبور از شیر انبساط، افت فشار زیادی پیدا می کند. چنانکه مقداری از مایع مبرد تبخیر شده و باعث کاهش بیشتر دمای مبرد خواهد شد. این گونه مبرد سرد ورودی به اواپراتور، جریان آب عبوری از آن را خنک کرده و پس از تبخیر، مجدداً به کمپرسور باز می گردد.

مینی چیلر یا چیلر کوچک|چیلر تراکمی

شماتیک سیکل تبرید

 

 

اجراء تشکیل دهنده مینی چیلر

مطابق شکل فوق، این دستگاه از چهار قسمت اصلی تشکیل می شود:
• کمپرسور (Compressor)
• کندانسور (Condenser)
• شیر انبساط (Expansion valve)
• اواپراتور (Evaporator)
به منظور درک بهتر ساختار و عملکرد این نوع از چیلرهای کوچک، در ادامه به طور مجزا هر یک از اجزای این سیستم را بررسی می کنیم:

کمپرسور

  1. کمپرسور: مکانیزمی است که به کمک آن می توان انرژی لازم برای حرکت مبرد در مسیر سیکل تبرید را تأمین کرد. انواع مختلفی از کمپرسورها با تکنولوژی های متفاوت وجود دارند. اما به علت ظرفیت پایین مینی چیلرها، معمولاً از کمپرسورهای نوع روتاری و اسکرال استفاده می شود. البته، بعضاً در پروژه های صنعتی با نیاز برودتی محدود، در صورت بکارگیری چیلر کوچک، از کمپرسورهای پیستونی نیز استفاده می شود.
مینی چیلر،کمپرسور اسکرال

شماتیک یک کمپرسور اسکرال

انواع کمپرسور در مینی چیلر

امروزه با توجه به اهمیت بالای بهینه سازی مصرف انرژی، استفاده از کمپرسورهای اینورتردار، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. خصوصاً در مینی چیلرها که امکان استفاده از تعداد زیادی کمپرسور (جهت کنترل ظرفیت مرحله ای) وجود ندارد. بعلاوه، وجود اینورتر باعث کاهش تعداد دفعات خاموش و روشن شدن کمپرسور شده و طول عمر آن را افزایش می دهد.

کندانسور:

2- کندانسور: از آنجا که عمده ترین مصرف مینی چیلرها، ساختمان های مسکونی می باشد، بهره برداری آسان از آن ها، اهمیت ویژه ای پیدا می کند. لذا با توجه به سادگی فرآیند سرویس و نگهداری چیلرهای هوا خنک، کندانسور مورد استفاده در این سیستم ها، غالباً از نوع کندانسورهوایی (هوا خنک) است. کندانسوری شامل کویل هوا خنک و فن محوری که گرمای بخار داغ خروجی از کمپرسور را به هوای محیط دفع می کند. بنابراین، بایستی حتماً مینی چیلر در فضای آزاد بیرون از ساختمان قرار بگیرد.

مینی چیلر،کندانسور،چیلر

نمونه ای از کندانسور فین و تیوب

http://www.radcoir.ir

3- شیر انبساط: مکانیزمی جهت کنترل دما و مقدار جریان مبرد ورودی به اواپراتور، که نقش اصلی را در تعیین دمای آب خروجی از اواپراتور ایفا می کند. ضمن آنکه بوسیله شیر انبساط، میزان سوپرهیت ایجاد شده در خروجی اواپراتور تنظیم شده تا از ورود مایع مبرد به کمپرسور جلوگیری شود.

https://acoir.ir/wp-content/uploads/2021/09/type-of-expantion-valves-800x480-1.jpg

شیر انبساط

 

4- اواپراتور: نوعی مبدل حرارتی که آب سرد مورد نیاز فن کویل ها یا هر مصرف کننده دیگری، توسط آن تأمین می شود. بطوریکه آب گرم ورودی به اواپراتور در اثر انتقال حرارت با مبرد سرد ورودی، خنک می شود. عمدتاً از دو نوع مبدل می توان به عنوان اواپراتور استفاده نمود.

https://acoir.ir/wp-content/uploads/2021/09/اواپراتور-پوسته-و-لوله-شرکت-آکو-چیلر-مینی-چیلر.jpg

اواپراتور

 

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه

*